3/22/2009

Kredietcrisis, extra geld nodig? Wees creatief!

De Kredietcrisis. Sommige mensen merken er nog niets van en anderen zitten al behoorlijk in de problemen. Vooral als je een eigen huis hebt, loop je een grote kans dat je de hypotheek niet meer kunt betalen. Bv omdat je je baan verliest, of een hogere rente moet gaan betalen.

Voorkomen is dan ook beter dan genezen.

Daarom zeg ik altijd. Ook al heb je je plan A (werk/baan) zorg altijd dat je een plan B hebt. En om een plan B te realiseren is het handig als je een beetje creatief bent. Laten we er van uitgaan dat je momenteel een volledige 40-urige baan hebt.Wat dan zou kunnen is om naast je huidige baan iets voor jezelf te beginnen. Maar dan met name iets wat je erg leuk vindt om te doen, een hobby. Enkele voorbeelden; coach worden. Dit kan zowel op business vlak maar denk ook aan voetbalcoach of wat voor sport dan ook. Of je kan goed fotograferen en vindt dit leuk om te doen. Denk er dan eens aan om deze diensten tegen betaling aan te bieden. Of wellicht vind je het leuk om te schrijven.Schrijf dan een boek en verkoop deze digitaal via Paypro.

En zo zijn er natuurlijk legio ideeën te bedenken waarmee je extra geld kan verdienen.
Dit vraagt natuurlijk wel extra tijd. Maar het zijn wel zaken die je bv. ’s-avonds of in het weekend kunt doen en omdat het dingen zijn die je leuk vindt, is het eigenlijk een hobby waarvoor je dan betaalt krijgt.

Bedenk eens voor jezelf wat je leuk vindt, waar je goed in bent. En biedt je diensten aan via gratis advertenties. Of maak je eigen website. Dit kan al voor een eenmalige investering van zo’n € 150,- En een boek schrijven kost tijd maar daarna zet je het te koop via Paypro en verder hoef je niets te doen. Dit kost je helemaal geen geld.

Ook bedrijven op internet gaan creatief om met de kredietcrisis. Zo kwam ik een bedrijf tegen die een wedstrijd heeft uitgeschreven voor het ontwerpen van je eigen T-shirt waarmee je een leuk extraatje kan verdienen. Kijk maar eens. Dit kan nog tot 3 april 2009.


Met vriendelijke internet groeten,

Vick, Internetondernemer & Coach

www.zelfstandigondernemen.com
www.leef-je-eigen-leven.nl
www.extra-salaris.nl

copyright © 2008

Geen opmerkingen: