5/02/2006

Alles is te Leren!!!

Alles is te leren

Volgens zelfstandigondernemen.com is ondernemen of iedere andere businessskill te leren. Een hele geruststelling. Wie kan autorijden of een gsm bedienen, kan theorie eigen maken. Niet dat dat automatisch een betere ondernemer maakt, maar de start is er.

Succes
Hanteer 5 regels om de beste te worden:

1) common sense:
Leer van ervaringen. Train jezelf in patroonherkenning. Hoe meer patronen je tegenkomt, des meer ervaring krijg je in het onderscheiden en herkennen van patronen, des te sneller kan je reageren en hoe sneller het succes komt.

Vergeet de reflectie niet. Vick van Zelfstandigondernemen.com: "Hoe effectiever je denkt. Hoe beter de kwaliteit van je leven en succes"

2) expertise
Leer! De beste worden is niet een besluit, maar een proces. De beste worden kost vijf tot zeven jaar (10.000 uur werk).
Bill Gates deed er twintig jaar over om zijn eerste positieve resultaat te behalen.

3) zelfvertrouwen
Het is een feit dat 80 procent van de mensen passief is - voetvolk. Te druk met sociale activiteiten, koffiedrinken en televisie kijken. Slechts 20 procent is actief. Kijk alleen naar jezelf als je uit wil blinken. (bemoei je met je eigen zaak...) Bouw niet op anderen, maar neem wel een voorbeeld aan de beste.

4) intelligentie

Je hoeft niet slim te zijn om succesvol te worden. "Intelligence is a way of acting." Schaam je niet voor je stupiditeiten, maar laat niet aan anderen blijken hoe dom je bent. Intelligentie is doelgericht. Als wat je doet je dichter bij het uiteindelijke doel brengt, is dat intelligent. Die IQ-test mag u achterwege laten.

5) focus op resultaten
Richt je alleen op de dingen die consequenties voor je succes hebben. Belangrijke zaken zijn voor u, het personeel lost de makkelijke klussen op.

Work-life balance
Ten slotte is het belangrijk ombereid te zijn keihard te werken. Hard werken moet een gewoonte worden. Hard werken doet het endorfineniveau stijgen, verbeterd het immuunsysteem, geeft energie en je wordt er een aardiger mens van.
Het is weer eens wat anders dan de work-life balance prediken.

Meer weten?
Surf naar zelfstandigondernemen.com en aboneer je vandaag nog op de gratis nieuwsbrief.

Met vriendelijke groeten,

Vick, Internet Ondernemer & Coach
www.vooruzelfbeginnen.nl
www.zelfstandigondernemen.com
www.zelfstandigondernemen.blogspot.com
www.nmc-international.com

Geen opmerkingen: