1/27/2006

MKB'ers werken zich een bult

Voor jouw gelezen:

Ondernemers in mkb werken veel en nemen weinig vakantiedagen.
Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf werken gemiddeld 54 uur per week. Verder geeft ondernemend Nederland zichzelf slechts zeventien vakantiedagen per jaar. Dat blijkt uit onderzoek van het Economisch Instituut Midden- en Kleinbedrijf (EIM). “Het geeft aan dat de werkdag van een ondernemer niet ophoudt om vijf uur ’s middags”, zegt onderzoeker Ruud Hoevenagel van het EIM. Ook 's avonds en in het weekend zijn zelfstandigen volgens de onderzoeker vaak aan het werk.
Het onderzoek is telefonisch uitgevoerd onder ongeveer 1900 mkb-ondernemers. Uit de cijfers blijkt dat mannelijke ondernemers met gemiddeld bijna 57 uur per week ruim 14 uur langer werken dan vrouwen met een eigen bedrijf. Hoewel het deze keer niet is onderzocht, vermoedt Hoevenagel dat dat komt doordat vrouwen vaker kleine ondernemers zijn, of parttime werken. Mannen staan volgens de onderzoeker vaker aan het hoofd van grotere ondernemingen. Zelfstandige ondernemers in de
dienstverlening hebben het volgens het onderzoek relatief rustig. In de zakelijke en financiƫle dienstverlening werken ondernemers respectievelijk 48,7 en 51,5 uur per week. De overige dienstverlening maakt volgens het onderzoeksinstituut gemiddeld ruim 45 uur.
Een analyse van het EIM wijst verder uit dat er een groot verschil zit tussen zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) en ondernemers met personeel in dienst. Zzp'ers hebben een werkweek van gemiddeld 47 uur, tegenover 56 tot 58 uur van hun collegae met werknemers op de loonlijst.
Horecaondernemers spannen met een 62-urige werkweek de kroon. “Niet verwonderlijk”, oordeelt Hoevenagel. “In de horeca wordt overdag, in de avond en in het weekend gewerkt.”
Ook Horeca Nederland is allerminst verbaasd over de uitkomst. Omdat het de eerste keer is dat een dergelijk onderzoek is gedaan, zijn de resultaten “leuk om te weten”, vindt Hoevenagel. “Maar het wordt pas interessant als we dit vaker gaan doen. Bijvoorbeeld elk jaar.”
Het EIM kan dan trends bekijken of het aantal gewerkte uren samenhangt met de conjunctuur. Of om te onderzoeken of bepaalde overheidsingrepen werken. Hoevenagel geeft, net als Horeca Nederland, de overheidsmaatregelen op het gebied van bedrijfsadministratie als voorbeeld. “De overheid probeert de administratieve last voor ondernemers te verminderen. Aan de hand van ontwikkelingen die wij op dit gebied onderzoeken, kunnen we dan concreet bewijs leveren of bepaalde ingrepen uit Den Haag werken.”
Bron: het Financieele Dagblad

De achterliggende boodschap van dit bericht op mijn Blog is natuurlijk dat dit allemaal hard werkende mensen zijn, maar dat ze nog niet weten dat er een geheel nieuwe wereld is waar je je geld kan verdienen als zelfstandige op het INTERNET !!!

Surf een naar www.zelfstandigondernemen.com en
schrijf je geheel vrijblijvend in op onze nieuwsbrief of
RSS / XML feeds. Je krijgt
dan helemaal gratis, het Ebook; "Alle feiten op een rij"

Met vriendelijk Groeten.

Vick, Internet Ondernemer

zelfstandigondernemen.com © 2006


Geen opmerkingen: