10/16/2009

DSB moet failliet van Wouter Bos en Nout Wellink

Omdat DNB en minister Bos vrezen dat het akkoord van DSB met de gedupeerde klanten een precedentwerking zou hebben.

DNB en Wouter Bos, namens de staat enig aandeelhouder van twee banken, vrezen dat alle andere banken en instellingen zich ook aan een dergelijke schikking zouden moeten onderwerpen als DSB de overeenkomst zou tekenen, aldus deze theorie. Het is geen rare gedachte, want na Dexia moesten ook andere aanbieders van aandelenleaseproducten er aan geloven.


Veel andere financiële instellingen doen of deden ook aan dure polissen, levensverzekeringen bij beleggingshypotheken en andere fijne producten met hoge provisies. Er zijn zeven miljoen woekerpolissen verkocht in Nederland.

Volgens een - toevallig (niet) - deze woensdag (14 oktober 2009) verschenen rapport van de AFM zijn provisies van 80% op de verkoop van koopsompolissen eerder regel dan uitzondering.
Provisies van tachtig procent op de verkoop van koopsompolissen zijn eerder regel dan uitzondering. DSB-Bank is dus zeker niet de enige financiële instelling met dergelijke winsten. Dat blijkt uit een onderzoek van de AFM, de toezichthouder op de financiële markten.

De politiek heeft gefaald. Het woekerpolissendossier heeft meer dan vijftien jaar kunnen bestaan, Kamer en regering keken ernaar en deden niets. De politiek wist al jaren van de problemen bij de verzekeraars.


En wie is uiteindelijk de dupe van al dit gedoe?

Juist….
u en ik
Daarom mensen, neem het heft in eigen hand. We gaan zelf onze boontjes doppen. Aan de overheid en de banken heb je uiteindelijk helemaal niets.


Vick

www.zelfstandigondernemen.com
www.extra-salaris.nl
www.leef-je-eigen-leven.nl
www.online-secretaresse.com

Bronnen: http://www.nos.nl
http://www.quotenet.nl
onderzoek AFM:
http://download.omroep.nl/nos/docs/AFM.pdf


2 opmerkingen:

E.J.B. zei

Andere kant van de medaille is dat door het failliet laten gaan van de DSB andere banken niet meer kunnen aankloppen omdat dan het hek van de dam is.

Voor mij een positieve stap in de richting van " laat de markt zelf haar werking doen" en door deze situatie zal er een evenwicht komen.

ING zal de volgende zijn. Alles staat nu in de uitverkoop tegen dumpprijzen. Zou graag willen weten hoeveel geld ING in kas heeft.

zelfstandigondernemen.com zei

E.J.B. Helemaal mee eens en dit benadrukt nog maar eens dat naar mijn mening dat DNB vooropgezette bedoelingen heeft/had.
Gtx.
Vick