10/11/2009

Online netwerken (LinkedIn) biedt meer mogelijkheden

Online netwerken via LinkedIn biedt meer opties dan het ouderwetse borrelnetwerken. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen? Vier tips.

1. Gericht gluren is makkelijk, maar wees voorzichtig
Het is online eenvoudig om erachter te komen of iemand van waarde kan zijn. Vaak kan iedere persoon wel iets voor je carrière betekenen, maar hoeveel precies verschilt natuurlijk. Op internet is het makkelijker zoeken: er zijn meer mensen en de zoekmachine weet precies wat iedereen op zijn profiel heeft staan.

2. Gericht begluurd worden is makkelijk, dus wees slim
Wat voor de zoektocht naar de droombaan geldt, is ook toepasbaar op gevonden worden voor die baan. Met een online profiel ben je in feite dag en nacht vindbaar en dus aan het netwerken.

Recruiters en werkgevers die een vacature willen vullen maken in toenemende mate gebruik van de informatie die op netwerksites beschikbaar is. Bas Westland, directeur van recruitmentbureau e-people, kan zich niet voorstellen hoe het zou zijn om zonder LinkedIn te werken.

3. De macht van de werknemer groeit
Online netwerksites maken het de werknemer steeds beter naar de zin. Niet alleen wordt hij soms benaderd voor een leuke baan, ook kan hij voorzichtig gaan zoeken naar een nieuwe plek zonder dat de baas daar iets van merkt. Een e-mail naar een bedrijf dat vacatures heeft, valt minder op dan een bezoek aan een netwerkborrel.

4. Hulp is overal te vinden en meestal gratis
In het offline tijdperk was de brutale netwerker die zonder belemmeringen op mensen durfde af te stappen, het meest succesvol. Daarin komt echter verandering. Online netwerken doen de voorsprong van sociale duizendpoten in ieder geval ten dele teniet. Op hulppagina’s van netwerksites staat een wereld van informatie over hoe je een online netwerk opbouwt.

bron: Elsevier


www.zelfstandigondernemen.com
www.leef-je-eigen-leven.nl
www.online-secretaresse.com
www.extra-salaris.nl

Geen opmerkingen: